Nieuw! Tibetaanse Sieraden

Tibetan Tiger 2 1008x1024 1

Sinds kort heeft Mei’s Jewellery een nieuwe collectie erbij, Tibetaanse Sieraden! Als eerst een korte uitleg en geschiedenis. Tibetaanse sieraden zijn beïnvloed door de Indiase cultuur, de Chinese cultuur en andere Himalaya-culturen. Tibetaanse kettingen, armbanden, oorbellen, ringen en hangers bevatten traditioneel materialen uit Zuid-Azië, Oost-Azië en het Midden-Oosten. De symbolen op Tibetaanse sieraden zijn meestal afkomstig uit het Himalaya-boeddhisme, maar kunnen ook hindoeïstische en islamitische iconografie bevatten. De diversiteit die Tibetan Jewellery vertegenwoordigt, toont ons de betekenis van Tibet in historisch, geografisch, spiritueel en politiek opzicht.

De Historische Achtergrond van Tibetaanse Sieraden

Tibet ligt tussen Zuid-Azië en Oost-Azië, tussen Oost-Azië en het Midden-Oosten. Handelaars die tussen China en Europa reisden, passeerden vaak Tibet. Het is dus niet ongebruikelijk om traditionele Chinese symbolen zoals draken op Tibetaanse hangers te zien. Koraal is een gerespecteerde stof in

Cover Story Tibetan
Traditionele Tibetaanse Sieraden

China, en daarom zien we vaak koraalkralen in Tibetaanse kettingen, koraalschilfers in Tibetaanse armbanden en Tibetaanse hangers. Tibet lag halverwege tussen India en China, en de Indiase invloed in Tibetaanse sieraden is moeilijk te missen. Het hart van de Tibetaanse stijl is in wezen die van de cultuur van Noord-India. In heel Noord-India omvatten de culturele sieraden grote kettingen, brede manchetarmbanden en zware oorbellen, gedurfde stijlen van zilver en goud. In feite zouden veel van de traditionele Tibetaanse sieradenkunstenaars in India studeren en veel traditionele Indiase kunstenaars haalden hun materiaal uit Tibet. Ten slotte kunnen we de duidelijke invloed van regio’s naar het westen zien in de soorten edelstenen die worden gebruikt. Misschien wel het beste voorbeeld is Lapis Lazuli, een edelsteen die vaak voorkomt in Tibetaanse sieraden, die bijna volledig uit Afghanistan komt.

De Invloed van Religie in Tibetaanse Sieraden

Een andere grote invloed op Tibetaanse sieraden is religie. Historisch gezien was de Himalaya een verbazingwekkend divers spiritueel landschap. Toen het boeddhisme begon in India en vervolgens floreerde in heel Zuid-Azië, reisde de religie naar het noorden door Tibet om China te bereiken. Boeddhisme vermengd met de diversiteit van religies in Tibet om het Vajrayana-boeddhisme te vormen, een zeer unieke en visueel rijke vorm van boeddhisme. Tibetaanse sieraden vertegenwoordigen daarom het boeddhisme met kenmerken van het oude Indiase boeddhisme en het Oost-Aziatische boeddhisme. Veel Tibetaanse kunstenaars wonen en werken nu in Kathmandu, Nepal, een hindoe-regio. En veel Tibetaanse kunstenaars waren nauw verbonden met islamitische koopliedengemeenschappen. Om deze redenen zijn hindoeïstische en islamitische iconografie en symbolen gebruikelijk in Tibetaanse sieradenstijlen.

Draag Tibetaanse sieraden met Respect

Welke stijl Tibetaanse sieraden je ook draagt, het is belangrijk om even stil te staan ​​bij waar de sieraden voor staan. Het rijke culturele erfgoed dat inherent is aan handgemaakte Tibetaanse sieraden, de historische betekenis van de materialen die zorgvuldig zijn verwerkt tot een Tibetaanse hanger, ketting, armband of ring. Het is belangrijk om te onthouden dat het dragen van een Tibetaans cultureel stuk respect vereist voor de kunst en de cultuur die het vertegenwoordigt door de sieraden zelf te respecteren. Een afbeelding van de Boeddha verdient altijd respect. Een heilige mantra verdient altijd respect. Elk kunstwerk dat zorgvuldig met de hand is gemaakt, verdient altijd respect. Door traditionele Tibetaanse sieradenkunst te kopen en respectvol te dragen, vertegenwoordigt en ondersteunt u de voortzetting van een oude Himalaya-kunstvorm en de uitdrukking van een cultuur. Dus ga je gang, zoek een Tibetaans sieraad dat je aantrekt. Duik in de geschiedenis en betekenis. Draag het en geniet ervan met respect. En weet dat je nu deel uitmaakt van zijn verhaal. Bekijk hieronder onze Tibetaanse sieraden (klik op de afbeelding).

Copper Marbles 1 1
Moss Stones 1
Bodhi Stone 3